دکتر زهرا عبدی در گفتوگو با طبنا(خبرگزاری سلامت) با بیان این مطلب افزود: عفونتهای دستگاه گوارش شامل روده کوچک و بزرگ که به صورت حاد اتفاق بیفتد در اکثر موارد مربوط به بهداشت مواد غذایی و آبی است که مصرف شده میکنیم.
وی تاکید کرد: این عفونتها میتواند به علت نفوذ ویروسی، میکروبی و باکتریال یا انگلی باشد که هر سه میتوانند اثری حاد در بروز عفونت داشته باشند. عفونتهای ناشی از اینتروویروسها بیشتر در ایام گرم مانند تابستان شایع تر هستند.
عبدی ادامه داد: به صورت کلی با گرم شدن هوا و رفتن مردم به سفر و استفاده مردم از مواد غذایی و آب آشامیدنی غیر بهداشتی یا با درصد ایمنی پایین میتواند احتمال ایجاد عفونتها را بیشتر کند.
این متخصص بیماریهای عفونی گفت: در فصلهای سرما این ویروسها بیشتر به صورت آنفلوآنزا و سرماخوردگی خود را نشان میدهند، اما با شروع فصل گرما به فعالیت بیشتری مییابند.
وی با اشاره به سایر عوامل بروز عفونت اظهارداشت: عواملی نظیر میکروبها و انگلها تابع فصل نیستند، اما چون با شروع فصل گرما تغذیه افراد به ویژه بچهها به خارج از منزل منتقل میشود، احتمال برخورد با عوامل عفونت زا افزایش مییابد و همین موضوع فرصت فعالیت به حتی میکروبها و انگلها را در کنار ویروسها میدهد.
عبدی با بیان اینکه بیماری عفونت روده یکی از بیماریهای شایع محسوب میشود، اضافه کرد: اینکه عوامل میکروبی نظیر سالمونلا، شیگلا و ایکولای به صورت باکتریال خودشان را نشان میدهند به دلیل مانده بودن غذا، آب و هر نوع خوردنیای دیگری است که ما استفاده میکنیم و اینها همگی به عفونت روده کمک میکنند.
نظر شما